Keluarga kecilku

Keluarga kecilku
indah...

Sunday, 24 April 2016

REVIEW : SIMPLY CITY

AssalamualaikuM...
Okey apa yang hakak dah try akak akan kongsi...
Kalau ikutkan hakak takda jenama peberet untuk barangan mekap yang akak pakai. semua jenama akan sapu sekiranya mampu milik ketika itu dan rasa nak cuba. Kalau ikutkan hakak kategori yang agak giler dengan lipstik, hakak rasa akak boring pakai yang tu akan bagi adik-adik akak atau adik pratikal sepejabat dan akan beli yang baru. Giler kater tak suka yang baru, nama pun wanita kan.

Baiklah untuk jenama ni hakak dah cuba beberapa barangan seperti dibawah, seingat2 hakak ini jer yang hakak pernah guna.




Liquid Lipstick Baharu dengan tekstur lembut dan sapuan lancar. Beralih kepada kemasan matte selepas diaplikasi agar pemakaian tahan lama. Diperkaya dengan ekstrak Shea Butter untuk menghidrat dan melembapkan bibir.• Tahan Lama. Kemasan Matte Halus. Menghidrat dan Melembapkan..Formulasi tanpa Pewangi, SD Alkohol, Mineral Oils, Lanolin, SLES/SLS dan Sumber Haiwan- Dilancarkan dengan 3 produk kegemaran ramai dalam formula asli sebagai pelengkap koleksi:
(yang kat atas tu tulisan / review dari http://www.wanista.com/koleksi-simplysiti-la-collection-dor/)
Review dari hakak: " Hakak pakai lipstik ni sampai ke dasarnyer, jarang lipstik  hakak akan pakai sampai dek habis deq nonnnnnnnnnnnn, Selalu hakak akan bagi dekat orang lain/ adik-adik sendiri , or jadi simpanan sahaja, Tapi bila hakak pakai lipstik matte ni hakak  suka dengan warnaya yang cantik tetapi sederhana. Hakak tak rasa mengelupas atau kering bibir .. Dari segi ketahanan biasala, kebanyakan lipstik kalo makan habisla serinya dimakan oleh kita juga.....so tambahla balik kan...tapi akak bagi 4 bintang dari 5 bintang...boleh cuba tanpa ragu-ragu. Hakah dah hbis tapi belum repeat beli lagi.




4 Eye Color dengan serbuk mutiara emas untuk kemasan sihat dan berseri. Mengandungi pantulan cahaya kristal dari Glittering Pigment agar mata tampak bersinar. Lembut dan diperkaya dengan bahan terbaik dan berkualiti agar warna mata kelihatan lebih memukau, menyerlah dan tahan lama.• Impak Sinaran. Warna Memukau dan Glamor. Lembut dan Mudah diaplikasi.• Formulasi tanpa Paraben, Pewangi, SD Alkohol, Lanolin, SLES/SLS dan Sumber Haiwan

Review dari hakak: " Hakak dah beli n masih lagi ada, tahan lama sebab pakai waktu-waktu rajin dan ada majlis tertentu. Sebab tu tahan, hakak rasa hakak suka dengan gabungan warna yang ada sesuai dengan kulit warna hakak, tapi teknik pakai kena la betoi baru cantik macam ownernya. Secar jujur hakak suka betoi dengan warna hitamnya yang pekat dan btoi2 hitam. dan yang penting tahan lasak. tak mudah tertanggla isinya kalo terlasak dengan anak-anak, 

Kandungan Minyak Argan yang boleh dilihat sendiri pada produk tersebut. Minyak Argan dari negara Morocco ini amat istimewa dan ia dapat memberi pelbagai kebaikan anti-penuaan kepada kulit dan juga bibir anda. Mempunyai 5 warna menawan iaitu Plum ParadiseGold EditionLovely PinkSamba Red dan Coral Orange. Setiap satu berharga RM33.90 dan boleh didapati di semua cawangan AEON, AEON BIG, Guardian, Sogo, Tesco dan Watsons.Antara kebaikan Minyak Argan
  • Mengurangkan kedutan di sekeliling bibir.
  • Memudarkan bintik.
  • Melembutkan dan melembapkan bibir.
  • Melindungi bibir dan kulit dari sinaran UVA & UVB yang merbahaya.
  • Mempunyai 2 kali lebih Vitamin E berbanding Minyak Zaitun.

Review dari hakak: " Hakak masih lagi memakai lipstik jenama ini dengan warna coral orange, WL 05..boleh cakap antara lipstik best hakak, warna yang lain daripada yang lain. Bila pakai terasa berminyak jer mulut kita, memang  tak keringkan bibir. tang warna memg hakak jatuh cinta, banyak pilihan warna korang boleh pilih sendiri seprti maklumat diatas



Ini blusher masa Tok tie keluar awal-awal dulu, secara jujurnya hakak tertarik tang span tu, tapi oleh hakak tak reti pakai dolu2 cam bertampuksikit, teknik hakak yang salah, pepun hakak suka warna pink nyer cantik sangat

sumber :http://www.wanista.com/koleksi-simplysiti-la-collection-dor/

No comments:

Post a Comment