Keluarga kecilku

Keluarga kecilku
indah...

Monday, 30 April 2012

sya dah 25 tahun dah....


alamak tak sempat nak tulis pepanjang......
nnti updates story kisah besday nih....selamat hari lahir utk saya yg ke 25 -(30 april 1987)

Monday, 23 April 2012

tangisan berteman....

Salam semua...
emmmmm, pagi ni rasa macam terlepas sedikit bebanan perasaan,
Malam tadi menangis sepuas2 nya.....
jadi pagi ni keje dengan make-up yang sedikit tebal...sikit jer...lebih sikit tang mata, menyamar la konon..

Tak tau mana silapnya...yang pasti kali ni lebih kuat sebab tahu yang ada teman dalam tubuh ni....
Buat masa ni "dia" kekuatan saya, syukur Ya Allah atas kurnianMu ini..
Boleh tak saya cakap, masa karang entry ni mata saya berkaca2...cam tunggu nak mengalir jer...
Aduhai...ibu mengandung sensitif nyer yer..

Tuesday, 17 April 2012

sian ayah....

                                                     galaxy samsung s plus

Ayah beli 11 April 2012 (Rabu)
harga: RM 1,280.00
beli kt KL

ayah hilangkan 16 April 2012 (Isnin)
maknanya sempat berkenalan ngn fone tu 5 hari...

bila dah tercicir memang tak boelh nak kater apa la kan....
emmmm..kalo ikutkan ibu tak berapa setuju ayah beli masa tu coz ibu pikirkan ayah lebih perlukan duit tu masa nak bayar roadtax/insurans kereta 3/6 nanti...tapi bila ibu dengar ayat ayh satu jer
"abe jarang beli barang utk diri abe sendiri"
ibu sebak mendengar, ibu akui ayah lebih pikirkan keluarga ayah, adik beradik, ayah kepada ayah, ayah pikirkan beli brg utk ibu....tapi ayah jarang dapat barang yg diaa nak....
ibu terus anggukkan tanda setuju....


sian ayah...
balik petang semalam, ayah tersenyum layu..
ayat ibu cuma
  1. sabarla abe, think positif adalah hikmahnya tu
  2. mungkin duit yang kita laburkan pada fone tu bukan hak milik kita yang kita tak perasan
  3. mungkin ini cara Allah nak dekatkan kita dengan Dia...Ingat Dia
maaflah itu jelah yang mampu cakap sebab ibu lagi careless...
Semoga ayah redha, kita doakan utk ayah k.



Friday, 13 April 2012

Doaku untuk Kak Long....

Salam, selamat petang.....
Petang ni macam redup dengan hujan yang renyai2...
Sayu jer hati ini...macm memahami  perasaanni....
Baru kejap tadi kak long hantar sms

"Kak Ngah (panggilan untuk diriku)...kak long period dah hari ni, nampok takdok rezeki lagi bulan ini, kena tunggu 3 bulan lagi, sedih sangat ...bila la kak long merasa macm korang...doakan kak boleh  bertahan lagi..

Subhanallah, tiba2 kembang kempis hidung ni...srupppppp....ayer mata turun...kak long ni jer yang mampu  terucap...buat masa ni tak tahu nak balas msg apa, yang saya tahu kak long tgh bersedih hati, niat hati nak bercakap sendiri dengan dia malam ni...

Doaku untukmu kak long....

Ya Allah sesungguhnya Aku tidak mampu untuk membantu dirinya ....segalanya kehendakMu,hanya ku bermohon pada mu Ya Allah, murahkan rezeki kak long dan mereka yang menginginkan zuriat, berikan Kak long kekuatan utk dia berusaha mendapatkan zuriatnya, percepatkan rezeki mereka Ya Allah...benarkan dirinya utk merasai nikmat yang kau berikan sepeti kami dua beradik, berikan kebahagian kepada kakak ku Ya Allah...lindungi dia dan suami, Rahmati mereka...amin..amin Yarabbalallamin...

Tuesday, 10 April 2012

mengidam ker nih?????....


salam,

Makanan ala ala cam prosperity.....tapi takdapat ditempat ber "air- cond" tempat selesa utk makan macam di McD..tapi makanan di atas namanya 'oblong'...serius malam tadi kali pertama saya sebut nama makanan ini dan itulah kali pertama saya makan, hahahahha...serius kali pertama...gara 2 Mr Cool yang tak sengaja terbeli tapi saya sengaja makan......tak tau nak cakap macmana tapi memang rasa ala prosperity burger McD...tapi rasa oblong ni lagi sedap la...sos lada hitam tak berapa "keras"....cukup2 asa, dicampur dgn sos n mayonis yang sangat seimbang...heheheh
Alhamdullilah nak memasuki 12 minggu (3 bulan) dengan izin Allah, saya langsung takda alahan.....syukur saya tak menganggu rakan2 sekerja bila brtugas luar, syukur husband pun tak susah sangat nak layan karenah saya., saya pun dapat menjalankan tugas masak memasak, kerja di office secra tenang je..angin pun dah takda.....cuma saya kena bijak pilih makan makanan seimbang  utk badan saya...syukur...selepas check up kedua pada 5/03 (selasa) baru ni utk next check up pada 3/5 plak...

Thursday, 5 April 2012

terpaksa minum susu.....

Salam, selamat pagi....
al kisahnya...suami dah belikan susu...fuyooooo....cik puan sorg ni memang "tahap boleh jeluak balik kalo minum susu.takkan minum saja2 rela cari sumber kalsium lain selain drp susu segar/tepung
Tapi demi kesihatan dan saranan nurse2 kat sana terpaksa la buat2 boleh telah...setelah bertanya sana sini abng GOogle.....akhirnya keputusan saya untuk mencuba minum susu jenama ANMUM materna.....cam banyak yang kata ok...so oklah, suami belikan juga, harapan dapat minum sebaik yang mungkin supaya nurse tak bising kater kalsium dalam badan taraf paras hidung.."awak nak anak awak ambik kalsium dari gigi awak"?...tu yg cepat longgar gigi kaum wanita ek...ehhh apa yg saya terpikiorrr ni......
Ok, selamat minum yer puan, berusaha demi baby sy jg.




perisa coklat...layanla wahai tekak

Monday, 2 April 2012

saya menangis sebab itu jer...

31 Mac Sabtu, lewat malam: aktiviti tgok TV.

Saya menangis sebab tu jer, serius....
Saya menangis, air mata mengalir.....bukan sebab tgok TV cerita sedih....
Hanya kerana en suami kata muka saya "banyak jerawat"...waaaaa
Maaf saya memang terasa...sedih sangat, maaf terlalu ikutkan perasaan...Dia jarang lepas mulut tapi tetiba jujurla plk...sambil2 picit2 jerawat saya, dia bagi statement maacm tu, sampaikan husband ajk jemaah solat Insyak pun saya tak berkalih sikit pun, merajuk punya pasal, maaf yer Encik  Suami, dia tdo macam tu jer....dah la tak mintak maaf, tapi takper takda apa yang nak dimaafkan....
Alik2 saya google tentang jerwat masa kehamilan,SAH memang antara perubahan fizikal yang akan berlaku yer.....alik2 bila hati dah sejuk..saya pun cuba tunjuk fakta yang menyatakan antara perubahan fizikal disebabkan ketidakseimbangan hormon masa hamil meyebabkan berlaku "naik jerwat "ni...FUhhhhhhh
Puas hati bila tunjuk statement tu bukan apa takut dia tak fhm ,taknak disebabkn muka berjerawat, saiz baju, panties, bra kena tukar kita seolah2 meyalahkan si kecik dalam perut.....jadi doa plk....tak mau, tak mau, dah lama saya nantikan "dia"...saya redha dengan perubahan diri yang berlaku, seomga dia sihat dan sempurna berada dalam kandungan saya....
Saya berdoa saya tak lupa diri, saya doakan untuk kebahgian rakan2 yang ingin menjadi ibu, supaya doa2 kalian termakbul secepat yang mungkin.Insyallah kawan2...