Keluarga kecilku

Keluarga kecilku
indah...

Monday, 3 September 2012

baju raya tak sedondon ngn suami????


syawal dah berlalu tapi kisah baju raya tak sedondon ngan suami jadi isu menarik di hari raya nak dikenang...kiranya ini kali kedua dapat menyambut raya  Aidlfitri bersama suami...yang bestnya kali kedua jugala kami beraya tanpa pakaian sedondon .


tahun pertama...masa tu baru berapa bulan jer kami berkahwin....boleh tak cakap Mr Cool terlupa nak tanya wife dia dah ada baju raya ke belum...bunyi macam teruk kan tapi sebenarnya  saya cuba untuk faham my husband macam terpaku sekejap kot..yelah sebelum ni bearya sebagai sebagai orang bujang tetiba ada wife plk ...macm terkeliru la kot..tambah2 kitaorg tgh PJJ masa tu...adakah itu satu alasan...tapi dia pun tak peruntukan baju raya dia sendiri...kira adil lah kot...hello ingat kisah habis gitu jer..no no no....malam raya saya menagis sebab husband tak tnya pasal baju raya saya....so apa lgi ku luahkan rasa tak puas hati niiiii...tapi tulah...hope jadi pengajaran utk dia...dia sediakan baju raya utk semua orng termasuk adik2 "angkat" kesayangn dia tapi tidak untuk isterinya...emmm....so raya tu saya beraya dgn baju sendiri...(duit sendiri)...kaler bju husband ungu (baju akad nikah sebelum ni) n baju saya warna merah makngah....ada org lain kisah..pengantin baru pakai baju tak sedondon..mujur takda...

tapi tahun ni hope lebih baik dari tahun sebelumnya la kan...tapi kami masih tak sedondon jgk..kali ni cam tak kisah tapi kisah...aduii apa tk nyer mak saudara adik perempuan. kawan2 dalam FB tanya naper baju tak sedodnton korang ni...ambik....sengih2 husband nak jawap..tapi takper ku cover dgn baik nyer...macm2 alasan yg kuar ....tapi kali ni sebab apa baju kami tak sama??? sedangkan kami beli baju raya...kisahnya bila saya beli waktu lain n husbnad terbekenan saat akhir baju warna lain....so berlaku lah pencarian baju saya saat akhir , kononyer baju raya kedua la...tapi yang best rezeki tak menyebelahi saya ...ememg tak jumpa la kot..bukan  apa kami agak kessuntukan masa nak bershopping cari baju warna tersebut  dgn keadaan saya tak mengizinkan ..penat kot.last last saya pakai baju warna merah jambu n suami pakai baju warna ungu/kelabu...dwi colour....itu jer warna baju yg tak contra sangat...apala nasib..tapi tak best sebenarnya..macam tak sehati jiwa. org kata...kikikiki...tapi sbenarnya saya agak kisah jgk..emmm bila nak pakai baju sedodon time raya ni...semoga dipanjangkan umur ku...tahun depan insyallah dapt beraya bertiga plk..hope lebih baik perancangan saya dan suami

No comments:

Post a Comment